Vælg bleen så lille som muligt, men så stor som nødvendigt.
Bleen skal ikke være større end at den kan suge den urin der kommer mellem 2 toiletbesøg.
Små produkter er lettere at sætte korrekt og mere komfortable for den inkontinente.
Afføringsinkontinens kræver ikke høj sugeevne, men en længde der gør det muligt for bleen at opsamle afføringen. Ved lind eller tynd afføring anbefales Abri-San Special. (afføringsble med posebarriere)
Brug altid fikseringstrusser til Abri-San (åben ble) nr. 4 -11, Abri-San Special (åben ble til afføringsinkontinens), samt alle af typen Abri-Man. (åbne bleer til mandens anatomi/fysiologi)
Abri-San (åben ble), Abri-Man (åben ble), Abri-Form (tapeble) og Abri-Wing (bælteble) kan fås i max sugeevne.
De forskellige bletyper fikseres forskelligt og vælges ud fra den inkontinentes helhedssituation. Erfaringer viser, at de fleste behov kan afhjælpes optimalt med Abri-San (åbne bleer) og fikseringstrusser. Denne kombination sikrer, at produktet kan sidde tæt til kroppen uanset kropsfacon og bygning.
Natbleer er ikke lig med lukkede bleer (tapeble eller bælteble). Produktet til natten vælges fra hele sortimentet, med udgangspunkt i den inkontinentes behov og helhedssituation.
Der er ingen produkter der i sig selv kræver 2 hjælpere, for at opnå korrekt påsætning. Det er borgerens funktionsniveau og plejesituationen, der er afgørende for hvor mange hjælpere der er behov for.
Der er ingen bletype, der i sig selv giver mulighed for en bedre ergonomi for hjælperen. Den gode ergonomi er afhængig af borgerens funktionsniveau samt hjælperens evne til at planlægge plejen optimalt og at anvende korrekt forflytningsteknik.
Abri-Flex (bukseble) er en pædagogisk ble, som ikke har maksimal sugeevne. Den vælges hvis, trusse funktionen, kan gøre den inkontinente selvhjulpen eller hvis den kan få fx demente til at beholde produktet på.
Buksebleen er hovedsageligt til brug i de vågne timer. Bør kun bruges om natten, hvis den inkontinente selv står op og går på toilettet i løbet af natten.
I få tilfælde kan det forekomme at den inkontinente får blærebetændelse, ved brug af bukseble, hvilket er tegn på at borgeren ikke kan tåle, at produktet trækkes på igen efter toiletbesøg, og der må findes en anden produkt løsning.